Afgelopen weekend zijn we met onze Volkswagen t2 bus naar het zuiden van Limburg afgezakt om de Mergellandroute te gaan rijden. Deze schitterende ANWB route loopt door de meest heuvelachtige delen van Zuid-Limburg, door de goede bewegwijzering is de route prima te rijden zonder kaart of navigatie. Een echte aanrader voor oldtimer liefhebbers maar uiteraard ook voor de motorrijders en fietsers onder ons. Onderweg zijn er veel mogelijkheden om een lekker Brand of Gulpener biertje te nuttigen op een van de vele terrasjes. Tijdens onze tour zag ik nog een verlaten schuur met daarin een vergeten classic Mini, Opel Kadett en BMW. Helaas stond er geen Volkswagen busje bij…Nogmaals een echte aanrader, het is zeker een van de mooiste routes die ik tot nu toe heb gereden!

mergellandroute3

mergellandroute1

mergellandroute4

Schuurvondst classic mini