Als wijnliefhebber moet je toch een keer mee hebben geholpen met het oogsten van de druiven. In het weekend van 26 Oktober was het dan zo ver. Als verrassing van mijn vrouw hebben we samen een ochtend mee mogen helpen op Wijngaard Um d’n Olden Smid in het landelijk gelegen Zelhem in de Achterhoek. We werden al snel welkom geheten door de vriendelijke eigenaren Jan en Alma. Samen met een groep vrijwilligers waaronder vrienden en familie zijn we aan de slag gegaan om de laatste oogst van het jaar binnen te halen. Nadat een groot deel van de oogst binnen was hebben we met elkaar geluncht en hebben we een kijkje in de ‘kelder’ gekregen om zo het proces te zien. Het was een gezellige en leerzame ochtend mede dankzij de gastvrijheid van Jan en Alma!

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid

wijngaard um d'n olden smid